Minitornát játszottak a DVTK focistái, szerdán jön az első felkészülési meccs

Megosztás

Péntektől pedig Ausztriában edzőtáborozik az NB1-es visszatérésre készülő klub.

A vasárnapi pihenőnapot követően újult erővel készül a DVTK az élvonalra. Megérkezett a múlt héten igazolt Julien Célestine, és visszatért az U21-es válogatott programja után Bényei Ágoston is – számolt be róla a klub honlapja.

Mint írták, a hétfő délelőtti edzésen többek között négycsapatos minibajnokságot játszottak a csapatok, amit a fehérek nyertek.

Kedden egy gyakorlás vár a csapatra, szerdán pedig már felkészülési mérkőzés következik a Putnok ellen, majd a csütörtöki pihenőnapot követően pénteken elutazik az ausztriai edzőtáborba a csapat.

Az edzések mellett négy felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Sorban a szlovák első osztályú FK Železiarne Podbrezová, német Bundesliga 2-es 1. FC Nürnberg, és az osztrák élvonalbeli FC Blau-Weiß Linz ellen, és egy jelenleg még nem lekötött mérkőzésen mérheti fel a Kuznyecov Szergej a csapat felkészültségét.

A hazatérés után a szlovák élvonalba a DVTK-hoz hasonlóan idény nyáron feljutott 1. FC Košice ellen következik a főpróba. A találkozót a DVTK Stadionban játsszák, amit a DVTK bérletesei ingyen tekinthetnek meg (az előző évi, és a következő bajnokságra szóló bérletesek is érvényesek).

Íme, a Diósgyőr felkészülési programja, amelyet július utolsó hétvégéjén követ az első NB1-es mérkőzés, méghozzá hazai pályán a Puskás Akadémia ellen:

2023. június 28., szerda
10:30 Diósgyőri VTK – Putnok FC (NB III.)

2023. június 30.-július 13.
Edzőtábor Ausztriában (Waidhofen an der Ybbs)

2023. július 5., szerda
17:00 FK Železiarne Podbrezová (Szlovákia, 1. osztály) – Diósgyőri VTK

2023. július 9., vasárnap
17:00 1. FC Nürnberg (Németország, 2. Bundesliga) – Diósgyőri VTK

2023. július 12., szerda
FC Blau-Weiß Linz (Ausztria, 1. osztály) – Diósgyőri VTK

2023. július 13.,csütörtök
??? – Diósgyőri VTK

2023. július 22., szombat
Diósgyőri VTK – FC Košice (Szlovákia, 1. osztály)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek